Algemeen

Welk internet marketing bureau past bij mijn opdracht?

 

Met het aanbod aan internet marketing bureaus is het bijna onmogelijk om na te gaan welk internet marketing bureau nou het beste bij jouw opdracht past. Toch zou je aan de hand van de volgende 9 aandachtspunten een heel eind op weg moeten kunnen!

 

  1. Je moet een zo concreet mogelijk beeld van je opdracht hebben

Als je van te voren duidelijk hebt wat je wensen, ervaringen en doelstellingen zijn, dan kun je hier een beter aansluitend internet marketing bureau bij vinden. Aan de hand van de opdracht die jij aan een internet marketing bureau voorlegt, zullen zij betere adviezen wat zij voor jou kunnen betekenen meegeven.  

 

  1. Bepaal van welke software je gebruik wilt maken

Wil je gebruik maken van interne software die het bureau zelf voor je ontwikkelend? Of wil je gebruik maken van een externe software? Beide hebben zijn voordelen en nadelen. Zo is interne software dat het internet marketing bureau voor je maakt vaak stukken goedkoper dan externe software. Echter ben je op deze manier ook weer meer afhankelijk van het internet marketing bureau. Denk hierover dus goed na, voordat je met een internet marketing bureau in zee gaat.

 

  1. Bepaal je budget voor een internet marketing bureau

Maak hierbij een overweging tussen wat je wilt dat het oplevert en wat je wilt betalen. Hoe meer geld je er in zult steken, hoe meer resultaat je dit natuurlijk zal opleveren.

 

  1. Ga opzoek naar een internet marketing bureau dat ervaring heeft binnen jouw markt, maar geen concurrenten als opdrachtgevers hebben.

 

  1. Kijk naar de blogs van een internet marketing bureau

Dit kan een indicatie geven in hoeverre zij op de hoogte zijn van allerlei ontwikkelingen omtrent online marketing.

 

  1. Controleer of een internet marketing bureau in het bezit is van diverse certificeringen en lid is van brancheverenigingen en gedragscodes zoals DDMA en IAB.

Dit kan een indicatie geven dat je te maken hebt met een kwalitatief internet marketing bureau.

 

  1. Vraag naar de referenties van een tweetal bedrijven van de klantenlijst van het internet marketing bureau

 

  1. Vraag naar garanties en afspraken

 

Vraag naar wat een internet marketing bureau denkt voor je te kunnen betekenen. Garanties zullen ze hier nooit over geven. Daarom is het daarnaast ook belangrijk om financiële garanties aan te gaan. Deze kunnen ze je namelijk wel geven.

 

  1. Lees de algemene voorwaarden