Zoekmachine optimalisatie

Het verkrijgen van meer verkeer op uw website is natuurlijk zeer belangrijk. Op deze manier creëert uw meer naamsbekendheid en dit zorgt uiteindelijk ook voor een hogere omzet.

Onder zoekmachine optimalisatie (SEO) verstaan we alle activiteiten met als doel een website zo hoog mogelijk in de organische zoekresultaten van Google gemakkelijk te laten vinden. Wanneer u zich richt op een aantal relevante en frequent gezochte zoekwoorden en deze op de juiste manier aandacht geeft, zal het uw ‘traffic’ op de website ten goede komen.

In de meeste gevallen wordt er bij SEO gekeken naar een drietal pijlers:
– De SEO techniek (ook wel de SEO strategie)
– De content (ook wel content marketing aan de hand van een content strategie)
– Links (relevantie, populariteit en hoeveelheid links)

Verder moet u ook een goede linkstructuur op uw website hebben, zodat de ‘linkjuice’ door uw hele website verloopt. Hierdoor zal uw score zo hoog mogelijk zijn en de vindbaarheid op de langs termijn goed zijn.

Wanneer u een geschikte online marketingstrategie wilt hebben is het verstandig dat u ten alle tijden een goede SEO strategie heeft. Een SEO strategie heeft invloed op de gratis vindbaarheid. Heeft u een goede SEO strategie en is deze succesvol? Dan kunt u de kosten van een betaalde SEA strategie drukken.

Bent u bezig met SEO en denkt u dat het goed gaat? Dan is het goed om dit allen te monitoren. Hierdoor heeft u een overzicht van uw resultaten en bij welke punten het er nog aan schort. Zo weet u of u de aandacht van bepaalde zoekwoorden moet verleggen en zodoende nog meer traffic kunt genereren.