Algemeen

Je eigen website maken met WordPress

Op het internet zie je de mooiste websites voorbij komen. Websites waarvan je misschien zoiets hebt van: had ik dat maar. WordPress biedt je de mogelijkheid om op een relatief eenvoudige wijze zelf ook een hele mooie website neer te zetten. Alhoewel niet √°lles met WordPress mogelijk is, kun je er wel de meest prachtige creaties mee maken. In dit artikel leggen we je in een paar stappen uit hoe met WordPress webdesign ‘een eitje’ wordt.

 

WordPress webdesign: zo simpel als het kiezen van een theme

Ga jij een eigen website maken voor je bedrijf, begin dan met het kiezen van een zakelijk WordPress Theme. Je kunt kiezen uit vele honderden verschillende themes, waaronder themes met allerlei speciale toevoegingen als een slider bovenaan de pagina met steeds veranderende foto’s. Al deze themes zijn kant-en-klaar voorzien van voorbeeldinhoud en dus kun je er zo mee aan de slag. Met WordPress is webdesign dus alleen nog maar een kwestie van het uitkiezen van een theme dat bij je bedrijf past.

 

Pas het theme aan naar wens

Alhoewel ieder theme in zijn huidige vorm – dus zonder aanpassingen – direct te gebruiken is, biedt ieder WordPress theme alsnog de mogelijkheid om hier en daar enkele veranderingen aan te brengen. Zo kun je de achtergrondkleur veranderen, of (de kleur van) het lettertype. Ben je iets meer gevorderd, dan kun je naar gelang je ervarenheid nog meer aanpassingen verrichten.

 

Voeg teksten toe

Met WordPress is webdesign eenvoudig, maar is ook de verdere aanvulling van je website gemakkelijk. Zo biedt WordPress je, onafhankelijk van het theme, de mogelijkheid om op eenvoudige wijze pagina’s en blogposts toe te voegen. In beide gevallen kun je teksten toevoegen waar je wilt. Houd er rekening mee dat een eigen website maken niet hoeft te betekenen dat je de website overlaadt met teksten, maar dat bezoekers er wel van houden om ge√Ønformeerd te worden. Hoe ver je hierin ook wilt gaan, het is goed om te weten dat je al je teksten met WordPress moeiteloos kunt plaatsen.

 

Maak je website visueel: plaats beeldmateriaal

Mensen willen graag ge√Ønformeerd worden middels teksten, maar ook met fotomateriaal en/of video’s. Op deze manier wordt hetgeen je op je website toont visueel. Gelukkig biedt WordPress je ook hierin een helpende hand, door je de mogelijkheid te bieden beeldmateriaal eenvoudig toe te voegen. Je kunt foto’s en video’s toevoegen aan zowel blogposts als pagina’s. Ook kun je de volgorde eenvoudig zelf indelen en direct zien hoe het er ‘in het echt’ uit komt te zien: WordPress laat je dit al zien terwijl je nog met het ontwerp bezig bent.

 

Websites kunnen er in jouw ogen nog zo moeilijk en speciaal uitzien: in veel gevallen verkrijg je eenzelfde effect met een WordPress theme. Met WordPress is webdesign niet meer iets dat alleen (al dan niet) opgeleide webdesigners kunnen. Ook voor een leek is met WordPress webdesign iets dat je niet meer uit hoeft te besteden. Een eigen website maken is eenvoudiger dan je denkt! Je kiest simpelweg een theme, past deze eventueel aan, vult de website op met tekst en beeldmateriaal en klaar is je website.