Werk

Hoe kies je de juiste app ontwikkelaar?

Wanneer je op zoek bent naar een app ontwikkelaar voor de realisatie van een app is het verstandig je goed te oriënteren in de markt. Er zijn verschillende app bouwers actief en ook de prijzen lopen zeer uiteen.  De keuze voor een goede ontwikkelaar is dan ook erg lastig. In dit artikel geven we een aantal belangrijke zaken aan waar je op met letten bij de keuze voor een app ontwikkelaar. Deze tips zijn tot stand gekomen in samenwerking met app ontwikkelaar Coffee IT.

Stel een plan op

De eerste stap is het opstellen van een goed plan. Zorg ervoor dat de je de doelen goed geformuleerd hebt. Zo voorkom je achteraf aanpassingen aan de app, waardoor je onnodige kosten bespaard blijven.  Doelen kunnen bijvoorbeeld zijn om interne bedrijfsprocessen te optimaliseren, omzet te genereren  of de doelgroep bereiken.  Wanneer je een goed app idee hebt is het vaak tevens verstandig onderzoek te doen binnen de doelgroep om te kijken of er behoefte aan is.

Kies de juiste soort app

Dit is wellicht de belangrijkste keuze in het app ontwikkelproces. Er zijn drie soorten apps te onderscheiden, te weten: native apps, hybride apps en web apps. Het is wenselijk om van te voren goed onderzoek te doen naar de verschillen en voordelen. Kort uitgelegd is een native app die specifiek voor een bepaald platform is ontwikkeld (bijvoorbeeld Android of iOS). Wanneer je op beide platformen een app wilt uitbrengen dienen feitelijk twee apps ontwikkeld te worden. Je begrijpt wel dat dit veel tijd kost en een hoge investering vergt. Een hybride app kan direct voor beide platformen worden ontwikkeld. Hiermee kan er snel een app worden opgeleverd. Een web app kan ten opzichte van native en hybride app ontwikkeling niet in de app stores worden uitgebracht. Een web app is als het ware een website die via de browser van een (mobiel) apparaat kan worden ingeladen.

Kies een ontwikkelaar met ervaring

Bij de keuze voor de juiste app ontwikkelaar is het van belang om een ontwikkelaar te kiezen die ruimte ervaring heeft. Dit kun je onder andere controleren door het portfolio te bekijken. Bekijk vooral de cases die vergelijkbaar zijn met jouw app. Hierdoor kun je kijken of een app ontwikkelaar goed bij je past. Wanneer je een aantal geschikte app bouwers hebt geselecteerd is het zaak om een afspraak te maken.