Blog

Waarom zou u een animatievideo voor uw organisatie moeten laten maken?

Heeft u wel is overwogen om een animatievideo te laten maken?  Waarschijnlijk niet, omdat u wellicht de voordelen er niet van inziet. Toch kan een animatievideo een positief effect hebben. Allereerst moet u bedenken voor wie u het laat maken. Dit is hoogstwaarschijnlijk voor uw doelgroep en uw klanten. In een animatievideo zou u bijvoorbeeld uit kunnen leggen waarom potentiële klanten voor uw onderneming moet kiezen. Er zijn genoeg redenen te bedenken waarom u het wel zou moeten doen. In dit artikel benoemen we er een aantal.

1. Beelden zeggen meer dan woorden

Een animatievideo is uitermate geschikt om de aandacht van iemand te trekken en vast houden. In dit geval zegt één beeld vaak meer dan duizend woorden. Wanneer iets tastbaars wordt gemaakt door middel van beeld, kan dat verhelderend werken voor de kijker. Na het lezen van een lange tekst weten sommigen vaak nog niet wat er staat. Een animatievideo kan soms in een korte tijd heel veel vertellen. Maar wat communiceert u dan in zo’n video?

2. Producten of diensten promoten

Animatievideo’s worden voornamelijk ingezet om een product of dienst uit te leggen en aan te prijzen. Bij het kopen van een product of het afnemen van een dienst tasten veel mensen vaak in het duister om dat ze vaak geen beeld hebben van hoe het in zijn werk gaat. Enkel een tekstuele uitleg is dan niet voldoende. Animatievideo’s zijn dan een prima hulpmiddel om als ondersteuning te gebruiken. Deze video’s kunnen een situatie schetsen waar mensen zichzelf in kunnen herkennen. Het werk dus niet alleen verhelderend, het kan zelfs een oplossing bieden bij een bepaald probleem. In dit geval begrijpen uw klanten wat voor product of dienst u aanbiedt en welke voordelen dat met zich meebrengt.

3. Uitleg bij complexe vraagstukken

Natuurlijk zijn animatievideo’s er niet alleen om iets te promoten. Het kan namelijk ook als informatief hulpmiddel worden ingeschakeld bij een complex vraagstuk. Wat precies het probleem is verschilt per organisatie. Een animatievideo kan bijvoorbeeld worden gemaakt om in een fabriek de werking van machines uit te leggen. Of bij een bouwkundig project ontwerptekeningen laten zien aan alle betrokken partijen kan ook prima met een animatievideo. Kortom, animatievideo’s zijn heel flexibel inzetbaar in meerdere situaties. Bent u al overtuigd om een animatie video te laten maken?