Blog

6 geschikte gelegenheden om flyers te laten drukken

flyers

Op de meest onverwachte momenten wordt er weleens een in je handen gedrukt, een flyer. Meestal heeft de flyer als doel ergens bekendheid aan te geven en is de verspreiding groots. Er zijn echter ook andere gelegenheden waarbij flyers drukken het meest geschikte communicatiemiddel is voor jouw doel. We noemen er zes.

Promotie van je bedrijf
Op beurzen, in de winkelstraat, bij evenementen, flyers die bedoeld zijn een bedrijf te promoten worden uitgedeeld op plaatsen waar veel mensen zijn. Meestal staat er reclame op de flyer. Deze flyers zijn van handzaam formaat en delen gemakkelijk uit. Omdat ze aan veel mensen uitgedeeld worden, hebben de flyers het effect dat de naamsbekendheid van het bedrijf vergroot wordt. Samen met andere communicatiemiddelen wordt met de flyers bereikt dat men het bedrijf leert kennen.

Een feest onder de aandacht brengen
De plaatselijke feestweek, een feest bij een horecagelegenheid of een speciaal evenement, flyers geven de aandacht die de organisatie nodig heeft. Een flyer voor een feestweek is meestal wat groter dan een flyer voor een feestje in een café. Logisch, omdat er veel meer informatie te delen is. Waar de aankondiging voor de feestweek meestal huis-aan-huis gedeeld wordt, deelt men een flyer voor een avondje in de kroeg misschien eerder uit aan de mensen die in een uitgaansgebied rondlopen. De flyer heeft snel effect en zal zeker bekeken worden.

Marketing via de post
Flyers kunnen ook met de post bezorgd worden. Meestal is dat uit marketingoverwegingen. Je kunt hierbij denken aan de reclamefolders die je wekelijks in de bus krijgt, maar ook aan gerichte verspreiding, waarbij bijvoorbeeld alle restaurants jouw flyer bezorgd krijgen of alle ouders van kleuters. Flyers per post worden vaak tegelijk met andere post bezorgd, waardoor het in de stapel bewust opgeraakt en bekeken wordt. Geadresseerde flyers zijn vaak doelgericht en trekken de aandacht.

Informatie geven
Een flyer kan gemaakt worden met als doel productinformatie te geven. Dit kan bijvoorbeeld uitgedeeld worden op een beurs of bij de aankoop van het bepaalde product. Een flyer kan ook andere informatie geven, denk bijvoorbeeld aan een flyer van een theatervoorstelling, waarbij een samenvatting van het programma in de flyer staat, samen met een overzicht van alle optredens. Ook musea hebben vaak flyers, die op plekken waar veel toeristen komen in een rek staan. Je kent vast wel het rekje met flyers in de lobby van een hotel.

Recepten uitdelen
Steeds meer winkels bieden de service complete recepten met groenten van het seizoen aan te bieden aan de klanten. Alle ingrediënten zijn in de winkel te koop en de consument wordt nog weer eens op een idee gebracht eens iets anders te eten. De recepten worden gedrukt als flyers en zijn door iedereen die dat wil mee te pakken. Ook de bekende leveranciers van de maaltijdboxen die erg in trek zijn, maken gebruik van flyers voor hun recepten.

Een flyer als trouwkaart of geboortekaartje
De tijd dat een trouwkaart of geboortekaartje per definitie een kartonnen kaartje was, is wel voorbij. Ook aankondigingen op het persoonlijk vlak kunnen gedaan worden met een flyer. Steeds meer particulieren weten de flyerdrukkers te vinden. Een flyer kan gedrukt worden naar eigen ontwerp, maar de drukker kan hier ook een rol in spelen. Er zijn zelfs, net als bij de traditionele kaartjes, standaard flyers op de markt voor de aankondigingen in ons privéleven.