Financieel

Bereik de ultieme synergie door webdesign en marketing hand in hand te laten gaan

Wanneer je het voor elkaar krijgt om marketing te integreren in je webdesign ben je heel goed bezig. Het idee dat webdesign er alleen maar mooi uit hoeft te zien is allang achterhaald. Het is van noodzakelijk belang dat het webdesign bijdraagt aan een beter functioneren van de website. Daarnaast is de integratie van marketing in het webdesign tevens een grote toegevoegde waarde voor je website. Met dank aan o.a. webdesignbureau http://www.vcreations.nl/ hebben we een aantal tips voor je op een rij kunnen zetten.

Duidelijkheid

Het is belangrijk voor dat je de bezoeker een hele goede eerste indruk geeft. Daarbij is duidelijkheid een factor die veel invloed heeft. Zorg er meteen voor dat de bezoeker weet waar hij is en wat de website waar hij op terechtgekomen is te bieden heeft aan hem.

Content

Content is een van de belangrijkste compartimenten van een website. Denk er daarom altijd aan dat dit de basis moet zijn. Als je een webdesign gaat maken of aanpassen moet dat om de content heen gemaakt worden. Het is niet de bedoeling dat de content om het webdesign heen gemaakt wordt. Daarnaast maken zoekmachines ook gebruik van de teksten/content die je op je website hebt geplaatst. Door de juiste content te plaatsen zorg je er dus ook nog eens voor dat je sneller gevonden worden (promotie).

Conversiepaden

Vraag jezelf af tot welke actie jij de bezoekers van je website wil aanzetten. Wellicht wil je dat ze een product van je kopen of misschien wil je wel dat ze het contactformulier invullen. Zorg ervoor dat er duidelijke paden zijn die naar deze pagina toe leiden. De bezoeker moet niet gaan zoeken naar een bepaalde pagina, jij moet hem daarnaartoe leiden voordat hij zelf weet dat hij ernaar op zoek is.