Blog

Wanneer een VPS voor jou geschikt is

Bij het opzetten van een nieuwe website zijn er verschillende zaken om rekening mee te houden. Zo zal je een geschikte domeinnaam voor je website moeten vinden, moet je een hostingpakket afsluiten, enzovoorts. In het geval van domeinnamen heb je de keuze uit verschillende extensies. De meest gebruikte extensie is de .nl-domeinextensie of de .be-domeinextensie. Mocht je direct internationaal te werk willen gaan, dan kan het slim zijn om voor een .com-domeinextensie te kiezen. Er zijn verschillende websites, waarop je kunt controleren of een domeinnaam nog vrij is. Naast de domeinnaam dien je een webhostingpakket af te nemen. Een VPS is een van de opties die je hierbij hebt.

 

Een VPS vs. shared webhosting

Wanneer je een webhostingpakket afneemt, heb je doorgaans twee opties: een VPS of shared webhosting. In het geval dat je een eigen hostingbedrijf aan het opzetten bent, zou ook reseller webhosting een overweging waard kunnen zijn. Onder shared webhosting verstaan we een server van een hostingbedrijf, die door verschillende partijen gebruikt wordt. Iedere partij heeft een klein beetje ruimte op de server, om een website op te kunnen bouwen. Het alternatief is een VPS. Dit staat voor Virtual Private Server, wat betekent dat je een eigen server huurt via een hostingbedrijf. Bekijk de website van zo’n hostingbedrijf, om hier meer over te lezen.

 

Voordelen van een VPS voor je organisatie

Een VPS biedt voordelen, wanneer je niet afhankelijk wilt zijn van andere partijen. Als een andere partij wordt aangevallen, kan dit van invloed zijn op de prestaties van je eigen website. Door voor een VPS te kiezen, voorkom je dergelijke situaties. Ook wanneer je een server geheel naar eigen wens wilt inrichten en instellen, kan een VPS de beste keuze zijn. Dit is bij shared webhosting vaak niet mogelijk. Op internet lees je nog meer over de voordelen van een VPS.